Fumigasyon/Ilaçlama

Fümigasyon / Ilaçlama

Fümigasyon; zararli etmenler barindiran bitkisel ve hayvansal ürünleri, çesitli materyalleri bu zararlilardan arindirarak hem zararlilarin tahribatlarini hem de ürünün özelliklerini koruma amaciyla uygulanir. Böylece ürün kayiplari ve zararli popülasyonlarinin yayilmasi önlenir.

Fümigasyon; yumurta, larva, krizalit, pupa ve ergin dönemlerinde böceklere; bakteri, mantar ve nematod gibi zararlilara belirli bir isida, belli miktarlarda kimyasal gaz (fümigant) vermek ve bu gazi belirli bir süre ortamda tutmak seklinde uygulanir.

Zararlilarin bütün dönemlerinde etkilidir. Yani larva haldeki bir böcek ile ergin bir böcege etkisi aynidir. Her türlü bitkisel ve hayvansal gidalar, ihracati yapilan ürünler, ürünleri tasimada kullanilan tahta paletler, demir ve çelik materyaller, depolanmis gidalar, tütün, pamuk, tohumlar, fideler, un, mermer, bakliyatlar, ev ve is yerlerinde rahatla uygulanir.

ISPM 15 STANDARTLARINI UYGULAMA OLARAK  ISTEYEN ÜLKELER

AB, ABD, AVUSTRALYA, ARJANTIN, BOLIVYA, BREZILYA, ÇIN, EKVATOR, FILIPINLER, GUETAMALA, GÜNEY AFRIKA, GÜNEY KORE, HINDISTAN, JAPONYA, KOLOMBIYA, KOSTO RIKA, KANADA, NIJERYA, PANAMA, PERU, SILI, TAYVAN, ÜRDÜN, ISVIÇRE, VENEZUELLA, YENI ZELLANDA

Hizmetlerimiz

Çadir Alti Fümigasyonu: Ürün yigin olarak bir yere toplanarak örtü altinda yapilan fumigasyondur.

Konteyner Fümigasyonu: Konteyner içine direkt uygulanan fumigasyondur. Konteynerlerde, gerekli önlemlerin alinmasi sarti ile tarimsal ve diger tüm ürünler Fumigasyon islemine tabi tutulabilir. Konteyner kapak contalari ve diger açikliklarin yalitimina dikkat edilmelidir.

Gemi Ambari Fümigasyonu: Gemi ambarindaki yigin olarak bulunan ürünün sizdirmazligi saglanarak uygulanan fumigasyondur.
Gemiler fumigasyon islemine uygun sekilde insa edilebildikleri gibi, bu isleme elverisli olmayan sekilde yapilanlar da bulunur.
Fumigasyona uygun gemilerde, ambar ve ya?am mahalli birbirinden ayrilmistir. Gerekli olan havalandirma sistemleri mevcuttur.
Uygun olmayan gemilerde ise yasam mahalli ile ambarlarin irtibatlari kesilmelidir.
Ambar kapaklarinin contalari kontrol edilmeli ve saglamlastirilmalidir. Ambar bacalari kapatilmalidir.

Silo Fümigasyonu: Gerek bugday ve tahil gerekse makarna silolarinda direkt uygulanan fumigasyondur.

Depo Fümigasyonu: Hububat, Baklagil ve özellikle tohumu degerli kuru gidalarin depolanmasinda ürün ile iç içe olan zararli böcekler diger ilaçlama yöntem ve tekniklerini etkisiz hale getirmektedirler. Ürüne dogrudan uygulanan fumigasyon yöntemi bu dezavantajlari avantaja çevirmektedir.

Ahsap Palet ve Kutu Fümigasyonu: Gerek konteyner içinde gerekse çadir alti olarak uygulanan fumigasyondur.

Neden GreenWorld? Fümigasyon ve Ilaçlama islemleriniz için neden bizi seçmelisiniz?

Sicaklik Degeri

Fumigant gazin aktif hale geçebilmesi ve ortamda istenilen gaz oran?na geçebilmesi için belirli bir hava sicakligina ihtiyaç vardir. Gece ve gündüz hava sicakliklari arasindaki farklar göz önünde bulundurularak, uygulanacak fumigantin özelliklerine göre GreenWorld ekipleri tarafindan gerekli tedbirler alinmaktadir.

Zararli Türü ve Yogunlugu

Fumigasyon islemi yapilacak konteynerde bulunan ürünlerin karakteristik özellikleri, yapilacak islemin basarisina dogrudan etki etmektedir. Uygulanacak doz ürünün özelliklerine ve üründe zarar yapan haserenin türüne göre belirlenmelidir.

Sizdirmazlik

Fumigasyon uygulamasi belirli bir alanda, belirli bir süre ve belirli bir oranda gazin sabit tutulmasi ilkesine dayanmaktadir. Zararli ve ürün türüne bagli olarak hesaplanan bu gaz oraninin, konteyner içinde sabit kaldigina ve konteynerin tüm alanina homojen olarak dagildigindan emin olunmalidir.

Nem

Konteyner içerisinde bulunan üründen kaynakli olusacak yüksek nem, Fumigasyon islemi esnasinda çesitli güvenlik risklerine neden olabilir. Bu sebeple uygulama öncesinde, yüksek nem oranini kontrol altina alacak önlemler uygulanmalidir.
Turkish
Exit mobile version